
9 motive pentru care majoritatea antrenorilor nu își permit să trăiască doar din antrenorat
- Nu sunt sau/și nu au fost niciodată cel puțin într-o formă decentă.Atâta timp cât ești sănătos, nu ai scuze, ca antrenor, să fii ieșit din formă. Cum poți tu să predai ceva de care tu nu te poți tine? Indiferent că vorbim de alimentație sănătoasă sau un program de antrenament. Nu spune nimeni să fii în formă de concurs tot timpul dar trebuie să fii un exemplu pentru clientii tăi.
- Chiar dacă au cunoștințe și arată foarte bine, nu știu să transmită informația clientului. Ca antrenor, trebuie să știi să transmiți informația atât unui “cerșetor” cât și unui “director de bancă”. Învață să vorbești pe limba tuturor. Citește mai mult despre psihologie.
- Nu au testimoniale, transformări ale clienților, recenzii pozitive.
- Nu vor sau nu le place să se promoveze pe Social Media. Probabil una dintre cele mai frecvente greșești. Dacă ai cunoștințe, formă bună, clienți multumiți, și nu te promovezi pe Social Media… ratezi lozul câștigător.
- Se concentrează mai mult să atragă clienți decât pe cei care îi au deja.Îți spun un secret. Dacă ești bun, cei mai mulți clienți o să îți vină din recomandări, tu trebuie doar să îți faci treaba cum trebuie.
- Cer un preț prea mare având în vedere că nu au nici formă, nici transformări ale clienților, nici cunoștințe de marketing sau copywriting. Cea mai proastă combinație în care se regăsesc mulți, din păcate.
- Își antrenează toti clientii cum se antrenează pe ei. Nu faceți greșeală să vă antrenați toti clientii foarte intens. Majoritatea vin la sală ca să se simtă bine și după, nu să iasă în patru labe din sală și să nu mai fie în stare de nimic toată ziua. Aici nu mă refer la clienții care se pregătesc de concursuri de culturism/Fitness.
- Își ceartă clienții(sau mai rău, renunță la ei) dacă au trișat la alimentație și îi “omoară” la următorul antrenament din cauza asta(“O să vezi tu la următorul antrenament”). Trebuie să înțelegi, ca și antrenor, că majoritate(cel puțin 80-90% dintre oameni) nu se pot tine de o alimentație pe care sa o cântărească la gram. Cu cât înțelegi mai repede asta cu atât nu te mai stresezi din cauza asta. Pentru majoritatea e un stres psihic prea mare.
- Ating clientele în locuri intime la antrenament. Am spus-o și o mai repet. Atâta timp cât explici, demonstrezi și poziționezi o persoană corect la un aparat, nu e nevoie să pui mâna pe ea “ca să simtă mușchiul”.
Rezumat:
-intră în formă
-transformă-ți clienții
-vorbește pe limba fiecăruia, coboară sau urcă nivelul conversației în funcție de client
-promovează-te pe Social Media
-nu antrena clienții, mai ales cei noi, la intensitatea pe care o aplici pe tine, după ani buni de tras de fiare
-nu “omori” clienții la antrenament astfel încât să nu mai fie în stare de nimic toată ziua
-învață marketing și copywriting
-nu pedepsești clientul pentru că a ieșit din program, toti am făcut-o mai des sau mai rar
-nu atinge clientele în zonele intime
Hai la cursul de Antrenor Personal/Instructor de Fitness de la Cluj-Napoca care începe în 25 Septembrie și o să înveți mult mai multe. O să afli toate informațile care te ajută să ai o carieră de succes în antrenorat și să faci bani din ce îți place. Despre asta e vorba până la urmă✌️