Image Alt

Sebastian Cătălin

📈Cei 5 pași de bebeluși care trebuie urmați dacă vrei să ajungi în formă

⚠️Dacă ești începător în sala de Fitness și ți-ai propus obiective foarte mari anul ăsta, cel mai probabil te-ai gândit să mergi “all in” ca să ai rezultate rapide.

🙌Sunt aici să îți spun să o iei mai ușor, Fitness ul e un maraton, nu un sprint. E un drum lung cu victorii mici construit în timp.

💪Uite aici câțiva pași pe care trebuie să îi aplici treptat în ceea ce privește nutriția, dacă vrei să îți atingi obiectivul.

🔛Evită sau limitează mâncatul în oraș.

🔝Dacă poți face acest pas, să nu mănânci în oraș și să îți pregatesti mâncarea acasă, nu doar că o să economisești bani dar o să eviti și Bombele calorice, zaharul și porțiile prea mari de mâncare.

👌Aceasta varianta o să reducă caloriile și o să scadă inflamațiile.

🥦🍉🥩Alege alimente cât mai apropiate de natură!

Când te gândești la un aliment sau la o masă, întreabă-te “De câți pași a avut nevoie această masă ca sa ajungă în farfuria mea?” Cu cât mai putini, cu atât mai bine.

Un cartof copt necesita mai putini pași decat cartofii prăjiți.

Un pui la grill necesită mai putini pași decât aripioarele de pui de la KFC.

Cu câți mai putini pași, cu atât mai putina procesare. Cu cât o masă este mai puțin procesată cu atât mai mulți nutrienți o să conțină.

Monitorizează sațietatea în timpul și după fiecare masă.

Pe o scară de la 1 la 5, 1 reprezintă când te doare stomacul de foame, 5 reprezintă momentul când mănânci până nu te mai poți ridica de la masă.

Cele mai multe persoane nu își contorizează caloriile dar urmând această regulă, te ajută să îți dai seama când ești pe la 3 și te oprește înainte să ajungi la 5.

Dacă vrei să fii mai precis, contorizează-ți caloriile.

O regulă generală ar fi să înmulțești greutate ta fără grasime în lbs cu 15. De aici ajustezi in funcție de obiectiv.

Bineînțeles, sunt mult mai multe variabile în joc dar e un punct de plecare. Sunt persoane care au nevoie de mai mult și sunt care au nevoie de mai puțin, e vorba de cum faci ajustări după.

Dacă ai trecut peste primii pași și vrei să ai un plan bine structurat, de antrenament sau nutritie, accesează link ul de mai jos👇

Plan alimentar personalizat

Close

Master Trainer. Online coach. Instrucțiuni detaliate și demonstrație vizuală a executării corecte a exercițiilor. Instrucțiuni pas cu pas despre modul de preparare a rețetelor din planul de masă.

Program

Luni-Vineri:
07:00 – 21:00

Sâmbătă:
07:00 – 16:00

Duminică: Închis

Social media
Despre