Image Alt

Sebastian Cătălin

Mâncam din proteina cu ovăz și fructe pe care o iau dimineața de obicei și în același timp citeam din eBook ul lui Jose Rosado despre productivitate.

Da, știu, Dana Budeanu râde de ăștia care mănâncă asa ceva, îmi asum 😅

La fel ca majoritatea celor care au succes într-un domeniu, recomandarea lui este să îți notezi obiectivele pe termen lung, mediu și scurt.

Apoi mi-a venit în minte domeniul meu, cum se gândesc oamenii să slăbească, să pună masa musculară sau să își imbunătățească starea de sănătate.

99% nu au un termen limită pentru asta.

Și automat nu poti măsura progresul foarte clar.

Da, toată lumea vrea să fie model în câteva luni dar majoritatea au obiceiuri zilnice care o să îi facă model în câțiva ani, în ritmul ăla.

Deci, ce avem de făcut?

În primul rând notează-ți un obiectiv realist-optimist.

Cum te vezi fizic în 30 de ani, 10 ani, 5 ani, un an, 6 luni, peste o lună sau mâine???

Cam asa trebuie să gândit în primul rând, nu “fac 3 luni până ajung în formă și fac menținere” că nu merge! Îți garantez

Care sunt obiceiurile care mă duc la forma fizică și starea de sănătate pe care mi-o doresc?

1. Plan alimentar
2.Program de antrenament
3.Orele de somn
Dacă îți propui să slăbești 4 kg pe lună, asta înseamnă 1 kg pe săptămână.
Cum trebuie să mananc într-o zi/săptămână? Cât trebuie să mă antrenez într-o zi/saptămână? Cât cardio trebuie să fac pe zi/săptămână?

După ce ai făcut calculele(dacă nu sti cum să le faci contactează-mă) întreabă-te dacă e sustenabil pe termen lung.

Dacă da, atunci ai găsit varianta corectă.

Dacă nu, propune-ți să slăbești 1-2 kg pe lună. Îți trebuie mai multă răbdare pentru că o să vezi progres mai greu dar măcar poți s-o faci pe termen lung.

Și progresul mai lent tot progres e📈

În timp poate vrei să mai pui masă musculară pe unele grupe. Ce, cât și când trebuie să mananc pentru asta? Cât de intens trebuie să mă antrenez?

Pentru toate astea trebuie să știi care e următorul pas: ce, cât și când trebuie să mananc, cum/cât trebuie să mă antrenez?

Ai opțiunea să faci asta de unul singur dar ai grija să ai informațiile potrivite, sau poți să colaborezi cu un antrenor experimentat.

Dacă nu îți setezi un deadline la obiective și nu ai idee ce pași ai de făcut, te pui în barcă și te duce curentul unde vrea.

Și după “ăla/aia are genetic bun”, “ăla bagă prafuri și pastile”, “eu nu am timp de asa ceva”, s.a.m.d

Dacă ești hotărât să începi 👇👇👇

Acasa

Close

Master Trainer. Online coach. Instrucțiuni detaliate și demonstrație vizuală a executării corecte a exercițiilor. Instrucțiuni pas cu pas despre modul de preparare a rețetelor din planul de masă.

Program

Luni-Vineri:
07:00 – 21:00

Sâmbătă:
07:00 – 16:00

Duminică: Închis

Social media
Despre