Image Alt
citiți noua postare

Sebastian Cătălin

a

Antrenamentul de tip cardio are foarte multe beneficii pentru sănătate. În primul rând ajută la sănătatea inimii, scade colesterolul, scade tensiunea arterială, îmbunătăteste digestia.

În ceea ce priveste aspectul fizic, ajută foarte mult la sensibilitatea la insulină, partitia nutrientilor. Este o unealtă foarte bună pentru cei care vor să scape de grăsime si trebuie să intre în deficit caloric.

Sunt multe studii care au demonstrat că antrenamentul cardio nu contează când este făcut în timpul zilei, pentru că arzi tot atâtea calorii.

Dar, din experienta mea, e mult mai eficient să separi antrenamentul cu greutăti la cel putin 5 ore de antrenamentul cardio, esti mai productiv la ambele.
De exemplu poti faci antrenamentul cardio dimineata si antrenamentul cu greutati după masa, dacă îti permite timpul.

Spun asta pentru că, dacă faci un antrenament brutal de picioare sau spate, nu o să mai ai niciun chef să faci cardio.

Recomand 3-4 antrenamente cardio pe săptămână cu intensitate scăzută (110-120 bpm) si 1-2 antrenamente hiit pe săptămână.

Antrenamentele de tip hiit taxeaza mult mai mult corpul, asa că recomand să fie de 10-15 minute, ideal intr-o zi de pauza de la greutăti sau după un antrenament la grupele mici, gen brate.

 

Antrenamentele de intensitate joasă le poti face pe bandă, bicicletă, scări, alergare în parc pe o pistă special amenajată pentru asta.

Antrenamentele de tip hiit recomand să le faci pe bicicletă sau sprinturi pe iarbă sau o pistă special amenajată.

Close

Master Trainer. Online coach. Instrucțiuni detaliate și demonstrație vizuală a executării corecte a exercițiilor. Instrucțiuni pas cu pas despre modul de preparare a rețetelor din planul de masă.

Program

Luni-Vineri:
07:00 – 21:00

Sâmbătă:
07:00 – 16:00

Duminică: Închis

Social media
Despre